That time of the month


Klubb Blå

Hellu igår jobbade ja som vanligt tänkte ja säga men på sista tiden har de inte varit lika mycket som tidigare men aa iaf sen så åkte ja å Annie till Täby c skulle köpa en skjorta till Mollies skiva som va på kvällen (tänk att ja har inte ens en vit skjorta, eller ja nu har jag.. :P) jag och Eldin skulle va Mr and Mrs Smith. De va typ filmkaraktärer som tema. Tyckte dock vi såg ut mer som servitriser haha men satsade inte så där fruktansvärt hårt eftersom boo jobbade idag kl 7 på morgonen så va inte där så jätte länge. Drog runt 1 tiden redan. Ja sov hos han så fick sj gå upp runt 6 imorse kul liksom haha men somnade om när ja kom hem =)
 
Shoppade lite annat också men har ej pallat ta kort lr nåt :P Här e en bild från igår från de två servitriserna hahah ne men de va väl skoj men hade knappt druckit å inte eldin heller (han hade t.om. bilen med sig, vi spelade biljard innan också) så kände ja mig för "proper" i kläderna haha inte alls min stil inte när de kommer till att vara på en klubb iaf haha men mja ja :) Va ska man äta idag då?.. hmm
 
 

Z

Godmorgon. Vaknade Ifs för ett par timmar sen men ligger fortfarande i sängen så de får räknas som morgon :-)

Igår åkte jag eldin å hans bror till Mjölby(?) för att köpa en bil. Jäkla lång resa å sådär men bilen va skit snygg ! Hoppas allt funkar å sådär bara han har alltid så otur med bilar.. Fast ja tycker överlag de känns som att bilar i sig alltid har något fel som kostar massa pengar så :P man brukar väl säga att det finns inga bra bilaffärer? Aja

Idag vet ja ej va som händer än. Jobbar imorgon men idag är jag ledig skönttttgDe fem saker människor ångrar mest på dödsbädden

Under många år arbetade jag inom palliativ vård. Mina patienter var de som hade gått hem för att dö. Några otroligt speciella tider delades. Jag var med dem under de sista tre till tolv veckorna av deras liv.

Människor växer en hel del när de konfronteras med sin egen dödlighet. Jag lärde mig att aldrig underskatta någons förmåga att växa. Vissa förändringar var fenomenala. Varje människa upplevde en mängd olika känslor, som väntat, förnekelse, rädsla, ilska, ånger, mer förnekelse och slutligen acceptans. Varje enskild patient fann dock sin frid innan de avvek, varenda en av dem.

När frågan ställdes om de var ångerfulla över något, eller något de skulle gjort annorlunda, så återkom vissa teman igen och igen. Här är de fem vanligaste:

1. Jag önskar att jag hade haft modet att leva ett liv sant mot mig själv, inte livet som andra förväntade av mig.


Detta var det vanligaste folk ångrade. När människor inser att deras liv nästan är över och ser tillbaka på det med klarhet, så är det lätt att se hur många drömmar som har gått ouppfyllda. De flesta hade inte hedrat ens hälften av sina drömmar och var tvungna att dö med vetskapen att det berodde på val dom hade gjort, eller inte gjort.

Det är mycket viktigt att försöka hedra åtminstone några av dina drömmar på vägen. Från det ögonblick du förlorar din hälsa så är det för sent. Hälsa ger en frihet som väldigt få inser, tills de inte längre har den.

2. Jag önskar att jag inte jobbade så hårt.


Detta kom från varje manlig patient som jag vårdade. De missade sina barns ungdom och sin partners sällskap. Kvinnor beklagade sig också över det här. Men eftersom de flesta var från en äldre generation så hade många av de kvinnliga patienterna inte varit familjeförsörjare. Alla de män jag vårdade ångrade djupt att dom spenderat så stor del av sina liv på löpbandet av en arbetsexistens.

Genom att förenkla din livsstil och göra medvetna val på vägen så är det möjligt att inte behöva den inkomst som du tror att du behöver. Och genom att skapa mer utrymme i ditt liv så blir du gladare och mer öppen för nya möjligheter, sådana som är bättre anpassade till din nya livsstil.

3. Jag önskar att jag hade haft modet att uttrycka mina känslor.


Många begravde sina känslor för att hålla sams med andra. Som ett resultat nöjde de sig med en medioker existens och blev aldrig den som de verkligen var kapabel till att bli. Många utvecklade sjukdomar relaterat till bitterheten de bar som följd.

Vi kan inte styra andras reaktioner. Men även om människor inledningsvis kan reagera när du ändrar hur du är genom att tala ärligt, så höjs i slutändan relationen till en helt ny och hälsosammare nivå. Antingen det eller så släpper det den ohälsosamma relationen från ditt liv. Hursomhelst, så vinner du.

4. Jag önskar att jag hade hållit kontakten med mina vänner.


Ofta skulle de inte riktigt inse alla fördelar med gamla vänner tills deras döende veckor, och det var inte alltid möjligt att spåra dem. Många hade blivit så fast i sina egna liv att de hade låtit gyllene vänskap rinna ut i sanden genom åren. Det fanns mycket djup ånger över att inte ge vänskap den tid och ansträngning som det förtjänade. Alla saknar sina vänner när de är döende.

Det är vanligt för vem som helst med en hektisk livsstil att låta vänskap glida isär. Men när du står inför döden så faller de fysiska detaljerna i livet bort. Folk vill få sina ekonomiska angelägenheter i ordning om möjligt. Men det är inte pengar eller status som innehar den verkliga betydelsen för dem. De vill få saker i ordning mer till förmån för dem de älskar. Vanligtvis så är de dock för sjuka och trötta för att någonsin hantera denna uppgift. Allt handlade om kärlek och relationer i slutändan. Det är allt som återstår i de sista veckorna, kärlek och relationer.

5. Jag önskar att jag hade låtit mig själv vara lyckligare.


Detta är en förvånansvärt vanlig en. Många inser inte förrän i slutet att lycka är ett val. De hade fastnat i gamla mönster och vanor. Denna insikt svämmade in i deras känslor och deras fysiska liv. Rädsla för förändring gjorde att de låtsades inför andra, och inför sig själva, att de var nöjda, när de i själva verket djupt inom sig längtade efter att skratta ordentligt och ha lekfullhet i sitt liv igen.

När du ligger på din dödsbädd så är vad andra tycker om dig långt från ditt sinne. Så underbart att kunna släppa taget och le igen, långt innan du dör.

Livet är ett val. Det är DITT liv. Välj medvetet, välj vist, välj ärligt. Välj lycka.

Dela det här med dina vänner nedanför så dom inte begår samma misstag, och för allt i världen, håll kontakten med dina vänner!

Skrivet av Bronnie Ware


Prommis i blåsten

Kom precis hem efter en promenad runt sjön och lite stopp på ett par bänkar också såklart ;-) var med mollie å vi köpte rätt äckligt fika på pressbyrån haha ja dricker ju inte kaffe så tog oboy men smakade som allt annat än oboy men de va mys ändå. Dock så förfrös typ ETT av mina fingrar skit skumt va ska ett finger vara helt gult/blekt utan blod i de typ å alla andra normala..? 
 
Igår hängde jag uaf hos espri med henne å eve å kollade blood Diamond den va bra hejkjjjdååå
 


Morsning

Godmorgon. Snön är ett faktum.. Har typ julkänslor haha... Igår kväll träffade jag Johanna i centrum efter hon slutat jobbet sen gick vi till espri där eve va också. De gick typ knappt att komma fram haha fett mycket snö å ingen som plogat, mer snö än vad vi haft under hela vintern :P men de ska väl smälta bort de med så får vi översvämning istället :-)

Venne va som händer idag jobbar inte men imorgon dock . Så aa får se
Jag är hungrig

Det här låter ju gott, synd att jag inte kan laga mat bara haha.. Önskar jag hade en egen kock. Få riktigt fin mat serverad utan att röra ett finger ;-) 

 
 
Vegbullar med honung och pistagenötter
2 portioner + matlåda
 
3 dl riven ost, en smakrik variant
1 dl hackade valnötter
2 dl ströbröd
3 ekologiska ägg
1 salladslök
2 tsk garam masala
1 tsk mald koriander
1 röd chili, ganska liten
25 g skalade pistagenötter
1 matsked honung
 
2 dl yoghurt
1 ekologisk citron, saften
 
Blanda ost, ströbröd, finhackad salladslök och kryddor i en bunke. Tillsätt äggen och forma sedan smeten till bollar och stek dem gyllenbruna. Tillsätt honung och pistagenötter och rulla runt bullarna i stekpannan. Blanda yoghurt och citronsaft. Servera med pita, sallad och yoghurtsås.

Mycket firande

Hallå där en snöig dag som denna.. Så trist att våren var här men försvann lika snabbt :/ 
 
Bloggen går dåligt men de va väl ingen nyhet haha. Har inte jobbat speciellt mycket, får se om man får någon lön nästa månad haha.. Har inte funnits så många pass och var ju sjuk å sådär. Annars så fyllde två av mina systrar år i fredags så vi firade dom i söndags, trevlans. Blev tacos och fika å sådär fyfan vad jag åt tror jag åt mest av alla haha jag kan om jag vill :P aja annars har jag väl hängt lite hos espri å med babe å sådär. Igår blev det biljard för att fira babes nya jobb 😘
 

2 hela år ❤️

Hellu slutade jobbet för typ en timme sen kort dag :) igår var vi ju på ett litet kalas hos vicys mamma länge sen mqn var där. Bodde ju typ där en sommar medans lillan, som fyllde hela 2 år, låg i magen! Shit vad tiden går snabbt helt sjukt men aa iallafall det var trevligt bjöds på lite fika å sådär. Vi var inte så många typ bara jag och eldin å Johanna å Jonathan hehe sen kom hc också men hon har ju redan haft typ 3 kalas innan så dom alla var nog ganska trötta på det haha. Men hon blev såklart glad för presenterna, när man är liten är det ju bäst! 🎈
Vi var där ett tag sen åkte vi vidare å åt middag på Texas long horn så de va en mysig dag=)
Sjuk (i huvud å kropp)

Heii bloggen går åt helvete för ja kan inte ta selfies hahahaha. Nä men ärligt min kamera där fram (de måste ju heta selfie kameran??) e typ väldigt trasig för jag tappar min lur 10 gånger om dan och just av den anledningen vill jag inte heller laga den/köpa en ny för ja kommer ändå bara ha sönder den med? Born to have a nokia 3310 lr va den heter skojar ejjj.
 
Annars är jag typ arg på massa grejer haha nä men kände mig lite allmänt irriterad nu på kvällskvisten venne vrf de bara kom kanske för att mitt liv är så brutalt jobbigt ;-) ne ja driver lite men har varit sjuk i typ en vecka först med ja venne vad influensa lr ngt kanske? Sen nu med halsfluss standard äckel, så äter penicillin .. Sen ja venne ens vrf blir irriterad på alla som ska äta så nyttigt ALLTID tänka ojj nu åt jag en liten bit av något asså sure jag fattar man vill ta hand om sin kropp, kanske va smal yadayada men jag tror personligen ju mer man tänker på det asså ju mer man obsessar desto värre blire asså låt dagen bli som de bli om du äter en hel b´Ben n Jerrys som jag precis gjorde haha ja då gjorde du det värre saker har hänt men aa ja venne de kanske bara e jag som äter så mycket skit som jag gör så kanske drf jag tycker de e konstigt med folk som INTE gör det ;P Sen ja venne de finns massa grejer som stör mig eller ska man säga många som stör mig ja gillar inte folk i allmänhet kan störa mig på när någon går efter eller före mig på en väg ja venne vrf men de e irriterande ibland haha aja venne ens vrf jag skriver de här kanske e hög på medicin fan vet jag
 
Men någon roligare var att ja å Edo va på bio idag vet typ inte ens  vad den heter den va inte så bra eller ingen bio film i alla fall men alltid kul att hitta på något. Innan hämta vi hans kompis i stan å käkade å sådär. Måste bara säfa en till sak om den där medicinen den gör en frisk på 1 dag skojar ej mådde skit i torsdag gick till läkarn i fredags morse å va bra typ på kvällen haha udnerbart. Såklart inte helt frisk men mår inte dpligt längre liksom =) OCH det var STRÅLANDE sol underbart Sverige levererar för 1 gångs skull tack å hej imogon blire kalas ska fan försöka ta lite bilderrr .. kanske.. förhoppniongvis..
 

Här har jag legat för det mesta under en veckas tid så inget att missa

RSS 2.0